ponedeljek, 13. april 2015

Kraški rob


Pomlad je končno prišla - noči so sicer še vedno malce hladne, dnevi pa prijetno topli. Le kdo bi jih želel zamuditi? Midva zagotovo ne! Sonce naju je zvabilo proti morju, a ne povsem do njega. Izkoristila sva prijateljstvo in uporabila preverjeno lokacijo, s katere se odpira prelep pogled na Tržaški in Koprski zaliv. Na naše morje torej :-)

Petek se je je skorajda prevesil v soboto, ko sva parkirala in se, ob čebljanju druščine iz Nemčije, potopila v svet sanj. Jutro je bilo kot bi ga narisal! Skorajda žal nama je bilo, da sva ga doberšen del zamudila. A enkrat se je potrebno tudi naspati!

Dan  sva namenila sprehodu po Kraškem robu. Več ko je bilo hoje za nama, bolj sva se zavedala, da sva si izbrala (pre)velik krog. Slabih šest ur sva vandrala, od tega kakšno uro počivala in slikalaMimo Socerba sva se spustila do Ospa.
...Hodila in hodila, ...
 ... dokler nisva prišla pod viadukt,...


... se dvignila do Črnega kala in preverila če je zvonik dobro privezan. 
Teorija, da kolikor se spustiš, toliko se moraš potem dvigniti naju je tu ujela. Zagrizla sva v strmino in s pošteno težkimi nogami obšla kamnolom nazaj do izhodišča. Ooooo kako sva bila vesela stolov v Krištofu!


Čez kakšno uro je bilo vse hudo že daleč za nama. Toplo sonce, lep razgled, spokojen mir.
Zvečer sta se nama pridružila krivca, da sva izbrala ta kraj - Marija in Andrej. Še enkrat hvala! Večerni hlad nam je dopovedal, da bomo klepetali v njunem kamperju. 

Jutro nas je pregnalo proti Kopru, kjer smo z malce problemov našli primerno parkirišče, potem pa prvi letošnji kilometri s kolesom. Ni se jih nabralo bog ve koliko, a za začetek sezone ravno prav. Bežali smo od množice, zato smo šli v drugo smer kot večina - do Škofij in nazaj. 

Spotoma smo preverili kaj se dogaja s PZA-jem ob avtobusni postaji. Zgleda da bo kmalu! Ni videti slabo, le glavna cesta je malo blizu. Bomo videli...

Vrnili smo se nazaj na rob, obdelali teme, za katere nam je prejšnjo noč zmanjkalo časa in uživali... 

Zvečer pa je bilo treba spet domov :-( Da vikend ne bi bil prelep je poskrbel en stric, ki je namesto zavor na svojem avtu uporabil Krištofov odbijač. Nič hujšega - hvala bogu! Le tako prijazen je bil, da je kar odpeljal naprej. Midva pa za njim, dokler ga niso ustavili policisti in mu razložili, kako se tej reči streže...

8 komentarjev:

 1. Pa nikar ne govori okrog, od kod je bil ta nebodigatreba!?

  OdgovoriIzbriši
 2. Kras je krasen, na tvojih fotkah pa še krasnejši :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :-)

   Smo se včeraj v Kopru spraševali, če sta na maratonu, pa sem potem danes prebral, da sta bila na bolj pomembnem dogodku - bravo :-)

   Izbriši
 3. You sir have won the internet for today. ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Sem vedel, da bi morali debato še malo raztegniti. ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja bolje bi bilo, doma sva bila tako ali tako pozno ;-)

   Izbriši