sreda, 29. september 2021

Kostanjevica


Dočakala sva vikend, ki sva ga potrebovala. Brez morava to, pa potem še ono... Namenoma v Krištofovo garažo nisva dala koles, niti pohodnih čevljev, preverila sva le, če so vsi stoli v njej. Tudi ta objava bo bolj taka - malo pisanja, več slik. Oprosti Sonja, bo drugič bolje!

Zakaj v Kostanjevico? Zato, ker je to mestece ob Krki izredno prijetno. Na žalost njegov potencial ni popolnoma izkoriščen. Nikakor ne uspe zaživeti. Kdo ve zakaj? Pa gre že na bolje, spet drugič so ulice prazne, gostilne zaprte, hiše propadajo. Škoda!




Eden bolje urejenih PZA-jev v Sloveniji je mnogokrat polno zaseden, tokrat ni bil. V zgodnjem petkovem popoldnevu sva bila prva - proti pričakovanjem.


In vikend sva preživela, tako kot sva si želela. V miru, brez naglice, nervoze, obveznosti, ob kramljanju z znanimi in na novo spoznanimi sosedi. O, kako to paše!

Samo lenarila pa le nisva. Od številnih možnosti, ki jih ponuja Kostanjevica z okolico, sva obiskala podzemno jamo. Morda manj znano, vsaj nama, a vsekakor vredno obiska. 






Galerijo Božidar Jakac sva si pustila za drugič...



... sprehodila pa sva se med skulpturami v Forma vivi.












In za konec še nekaj jesenskih podob. 





Če nam je prav ali ne, poletje se je poslovilo...


6 komentarjev:

  1. Ja, z zadnjo sliko si nas spomnil, da se poletje res poslavlja.......a prihaja novo, za vse nas :-)!

    Vama pa vseeno še veliko "odklopov"

    Cvetka

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidim, da si bil na "mojem" placu. :) Tisti vogal itak zmaga. Škoda, da smo bili tako blizu, a vseeno daleč drug od drugega. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja res škoda :-(
      Ampak če bi prišel, bi ti plac odstopil;-)

      Izbriši
  3. Vseeno upam na še kak lep in "relativno" topel vikend .... načeloma tud gretje deluje, tako da ne bi smelo biti ovir :-) uživajta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda bodo še prilike za potepanje 😉
      Uživaj tudi ti 🙂

      Izbriši